Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Aanvraag nieuw distributiecentrum van ruim 80.000 m2 op Bedrijventerrein Borchwerf II

29-01-2015, Door: Borchwerf II / Gemeente Roosendaal / Rewin

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal heeft een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de vestiging van een distributiecentrum van een groot kledingbedrijf. Ontwikkelaar Logistics Capital Partners coördineert de aanvraag voor het bedrijf dat zich vanwege de gunstige ligging in Roosendaal wil vestigen.

Het bedrijf wil zich vestigen op een kavel van 16 hectare op bedrijventerrein Borchwerf II. In de plannen wordt hier ongeveer de helft van bebouwd. Het distributiecentrum zou in 2016 in gebruik kunnen worden genomen.  Borchwerf II CV heeft samen met Logistics Capital Partners, de gemeente Roosendaal en Rewin West-Brabant alles in het werk gesteld om deze nieuwe werkgever in Roosendaal te kunnen verwelkomen.

Borchwerf II  ligt aan een belangrijke transportader naar het zuiden van Europa, precies tussen Rotterdam en Antwerpen. Het bedrijventerrein heeft een goede uitstraling en twee ontsluitingen op de snelweg A17. Het is een goede uitvalsbasis voor Nederland, Luxemburg, België en Frankrijk met in totaal bijna 100 miljoen consumenten.

Wethouder Economische Zaken Hans Verbraak: “Dit is erg goed nieuws voor werkzoekenden in de regio. Het nieuwe distributiecentrum levert op termijn, afhankelijk van piekmomenten, ongeveer 400 arbeidsplaatsen in de logistiek op. Deze interesse in Roosendaal is een geweldig mooie opsteker na de lastige economische periode die achter ons ligt.”

Procedure
Het college van B&W sprak zich afgelopen dinsdag positief uit over de plannen en stelt de gemeenteraad voor om hiermee op woensdag 11 februari 2015 in te stemmen. Als de raad positief besluit, liggen de plannen vanaf vrijdag 13 februari 2015 gedurende zes weken ter inzage. Na afgifte van de vergunning kan in mei 2015 worden begonnen met de bouw. Het bedrijf dat zich wil vestigen, heeft de wens voorlopig anoniem te blijven. Betrokken partijen respecteren dit.

Bedrijventerrein Borchwerf II
Onder andere vanwege de gunstige ligging is de vestiging in Roosendaal aan de orde. Leo Welters, directeur Borchwerf II CV: "Het bedrijf zal vanaf Borchwerf II haar goederen verspreiden naar de Benelux en het noorden van Frankrijk. Dit deel is met de regio’s rondom Lille, Parijs en Le Havre het dichtstbevolkte gebied van Frankrijk. Met de komst van het distributiecentrum wordt de consumentenmarkt in de Benelux en noordelijk Frankrijk ontsloten via West-Brabant.”

 
Terug naar het nieuwsoverzicht