Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Borchwerf verruimt doelgroep terrein

15-05-2017, Door: BN DeStem / Frank Timmers

Projectorganisatie Borchwerf II CV richt zich bij verkoop van percelen op een nieuwe doelgroep. "Bedrijven die minder ruimte nodig hebben, voor producten met een hoge toegevoegde waarde zoals elektronica," zegt woordvoerder Hans de Bruin. Bij de projectorganisatie Borchwerf II CV is de verkiezing van West-Brabant tot Logistieke Hotspot Nr. 1 met gejuich ontvangen. "Een mooie erkenning van ons werk," zegt directeur Leo Welters. De percelen voor grote distributiecentra zijn grotendeels uitgegeven op het terrein, waar het pand van Primark inmiddels in gebruik is en de bouw van het Lidl-distributiecentrum is gestart. Ook De Rooy Warehousing, CEVA Logistics en DHL hebben zich er gevestigd.

Producten met klein volume
De organisatie heeft nog kleinere kavels, waarvoor het vinden van een koper lastiger blijkt. Borchwerf II CV heeft zich voor deze percelen lange tijd gericht op het midden- en kleinbedrijf. Nu deze verkoop achterblijft, wordt gezocht naar de nieuwe doelgroep. De kavels liggen met name aan weerszijden van de A17 op velden op Halderbergs grondgebied. De kavels van één of twee hectare zouden geschikt kunnen zijn voor bedrijven in producten met een klein volume, bijvoorbeeld smartphones. "Dat kan zijn door ze in onderdelen via de havens van Rotterdam, Moerdijk of Antwerpen aan te voeren, waarna ze hier worden geassembleerd om ze vervolgens op de Europese markt te brengen. Het kan ook zijn dat ze naar een centraal punt op Borchwerf II worden vervoerd waarna ze worden uitgeleverd in winkels in Europa of rechtstreeks naar de consument," schetst De Bruin enkele scenario's. Volgens De Bruin is de doelgroep groter dan elektronica. Bijvoorbeeld exclusieve kleding zou ook een mogelijk product kunnen zijn. Bron: BN DeStem / Frank Timmers
Terug naar het nieuwsoverzicht