Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Producttoepassingen voor de procesindustrie leiden tot duurzaamheid in de bouw

02-05-2014, Door: Hans de Bruin

Celsius Heat Management op Bedrijventerrein Borchwerf II handelt in hoge temperatuur isolatieproducten voor oliekrakers, glas-, ijzer- en aluminiumovens en industriële fornuizen. Het bedrijf levert in Europa aan onder meer BASF, DOW Chemical, Shell en Esso. Ook wordt geleverd aan de procesindustrie in China. Er wordt nauw samengewerkt met ingenieursbureaus en het bedrijf levert custom made producten, waaronder vormblokken in ovens en fornuizen, coatingproducten, pijpisolaties, flexibele gootverbindingen en vuurvaste textiel. Erwin de Zwart, directeur van Celsius Heat Management: “Wij zijn een kleine platte organisatie met meer dan twintig jaar ervaring in de procesindustrie en wij kunnen door onze grootte, kennis en ervaring snel, doel- en servicegericht werken. Soms zijn er calamiteiten bij een klant: dan werken we de hele nacht in ploegen door om snel oplossingen aan te kunnen bieden. Wij zijn op Borchwerf II gevestigd vanwege de goede uitstraling van dit bedrijventerrein naar klanten en de goede ligging aan de snelweg A17 tussen Rotterdam en Antwerpen.”

Opspuiten E-Coat van gebouwen leidt tot warmte en comfort

Celsius Heat Management oriënteert zich momenteel op de mogelijkheden van uitbreiding van de dienstverlening. Erwin de Zwart: “Wij hebben door onze ervaring en expertise een goed inzicht in duurzame grondstoffen, halffabricaten en producten in de procesindustrie, die veel waarde kunnen toevoegen aan de duurzaamheid van gebouwen en huizen. Eén van de nieuwe producten die we hebben ontwikkeld is E-coat. Hiermee hebben we inmiddels een aantal woningen behandeld, onder andere bij één waar een probleem speelde met koudetrek van buiten. Deze woning kon eerst niet warmer worden dan slechts 19 ˚C na 6 uur maximaal stoken. Na het aanbrengen van onze E-coat aan de binnenkant van de koude buitenmuur, zat de temperatuur binnen 3 kwartier op 21 ˚C. De kleurstelling kan worden gekozen en het aanbrengen geschiedt door opspuiten. De coating, qua uiterlijk vergelijkbaar met een latex, neemt de vorm van de onderlaag over en dient meteen als afwerking. Indien gewenst kan het nadien worden geverfd, dit maakt voor de isolatie eigenschappen niets uit.” Erwin de Zwart vervolgt: “Ook voor vochtige, muffe en klamme ruimtes biedt het een oplossing: in verschillende dijkwoningen maakten we klamme en koude kamers warm en comfortabel.

Isolatiecoating op kant-en-klare isolatie sandwich panelen voor de bouw

Ook voor de buitengevel biedt deze coating een aanvulling op de isolatie eigenschappen. Het reflecteert 87,87 % van de zonnestraling, uitstekend voor bijvoorbeeld daken van loodsen die ‘s zomers veel te warm worden. Ook wordt deze isolatiecoating toegepast op kant-en-klare isolatie sandwich panelen die in de bouwmarkten komen. ”We  hebben het exclusieve contract voor de Benelux, Scandinavië, Frankrijk en Duitsland.” Voor de uitvoerende werkzaamheden wordt volop samengewerkt met Jobster Nederland in Roosendaal. Dit uitzendbureau levert technische vakmensen, zoals coatingspuiters, loodgieters, kabeltrekkers en timmermannen.

Goede isolatie met een ruimtebesparende oplossing

Een ander nieuw product dat Celsius Heat Management levert voor bouwprojecten is vacuümisolatie,  met een 8 keer hogere isolatiewaarde dan glaswol (λ-waarde = 0,004). Erwin de Zwart: “Deze aluminiumkleurige plaat van ca. 1,5 centimeter kan 18 centimeter glas-of steenwol vervangen in spouwmuren, kruipruimtes, daken, dakkapellen enz. Tussen 1960 en 1970 zijn in Nederland 2,5 miljoen woningen gebouwd waarvan de isolatiewaarden niet meer voldoen aan de huidige normen. Met onze isolatieplaten zijn deze huizen op een eenvoudige manier en met amper ruimteverlies beter te isoleren. Wij hebben het exclusieve contract voor voor dit product in de Benelux, zicht op meerdere goede energiebesparingsmogelijkheden en richten ons op de grote projecten in de (renovatie-) bouw. Inmiddels voeren we gesprekken met woningbouwcorporaties en bouwondernemingen.”

Een vuilafstotende Nano-coating en de warmte reflecterende coating

“Een ander nieuw product is een vuilafstotende Nano-coating: alle vuil op waterbasis valt daar vanzelf van af,” vertelt Erwin de Zwart. “Mensen met laarzen die voorzien zijn van deze coating, stappen brandschoon uit een modderbad. Er worden ook handschoenen in de procesindustrie mee behandeld en deze kunnen dan langer worden gebruikt. Dit product wordt tevens toegepast op een aantal attracties in De Efteling die daardoor schoon en droog blijven. Ook voor gebouwen kan een waterafstotende laag een duurzame oplossing zijn voor de bescherming van een gebouw tegen schadelijke invloeden van buitenaf.”
Terug naar het nieuwsoverzicht