Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

DHL verhuist van Meer naar Borchwerf II

27-07-2017, Door: BN DeStem / Frank Timmers

DHL start start vrijdag een verhuizing van het logistiek centrum voor Hill's Pet Nutrition van het Belgische Meer/Hoogstraten naar bedrijvenpark Borchwerf II. De verhuizing duurt zo'n drie weken. Walter Leysen van DHL Supply Chain Belgium laat weten dat tussen de 25 en 30 van de bijna 80 medewerkers meeverhuizen naar het nieuwe logistiek centrum op Halderbergs grondgebied. Daarmee ontstaan daar nieuwe banen. 

Het precieze aantal houdt Leysen in het midden. Tussen de 35 en 50 vacatures hebben we. Daarvoor lopen de procedures.'' Een deel wordt volgens Leysen ingevuld met vast personeel en een ander deel wordt opgevangen met uitzendkrachten. Voor zo'n oppervlakte is het aantal werknemers normaal, meent de DHL-woordvoerder. ,,Omdat het vooral veel magazijnruimte betreft.''

De komende drie weken is het bedrijf op beide locaties actief. DHL laat pendelbussen rijden om het Belgische personeel naar Borchwerf II te brengen. De verhuizing gaat in fases. Leysen: ,,Dat begint er mee dat we nieuwe voorraad op Borchwerf laten leveren. We stoppen de aanvoer in België. 

Breda en Etten-Leur
Hill's Pet Nutrition is een internationaal bedrijf met een kantoor in Breda en een fabriek op bedrijventerrein Zwartenberg in Etten-Leur. Op Borchwerf II wordt gebruik gemaakt van de Agora 21 logistiek campus, van de Belgische investeerdersgroep Heylen. Dat is een 80.000 vierkante meter groot logistiek park, waarvan 25.000 vierkante meter magazijnruimte voor DHL beschikbaar is, met een optie op meer ruimte. 

De bouw van het eerste deel van dit logistiek centrum is klaar, in totaal 4 units, waarvan DHL er 2 huurt. Heylen voert gesprekken over de verhuur van de andere twee gebouwde units. Het park ligt op een perceel van 13 hectare. De overige drie units van ongeveer 10.000 vierkante meter worden gebouwd als Heylen daar een klant voor heeft gevonden. De units zijn onderling schakelbaar, hebben maximale aantal loading docks en bij elke unit een groot aantal parkeerplaatsen voor personeel en bezoekers. Bron: BN DeStem / Frank Timmers
Terug naar het nieuwsoverzicht