Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Grensoverschrijdende uitwisseling best practices

24-10-2014, Door: Hans de Bruin

De Belgische Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) en Borchwerf II CV uit Nederland wisselden afgelopen vrijdag 17 oktober 2014 hun best practices uit op Bedrijventerrein Borchwerf II. Met elkaar werd gesproken over de onderwerpen die voor het ontwikkelen van bedrijventerreinen van belang zijn. De IOK ondersteunt 29 aangesloten gemeentebesturen in de Belgische Kempen. Tot de taken van IOK behoren industrieel grondbeleid, sociaal grondbeleid en ondersteunende diensten vanuit verlengd lokaal bestuur met de intercommunale milieudienst, veiligheid en welzijn op het werk, juridisch advies, ruimtelijke planning en technische dienstverlening. 

Kris Vreys, voorzitter directieteam IOK: “Het is altijd goed om de kennis en ervaring met elkaar te delen over de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen, de bestaande vraagstukken te analyseren en om de gekozen oplossingen uit te wisselen. Veel was over en weer herkenbaar en we kijken terug op een bijzonder plezierig samenzijn met de directeur van Borchwerf II CV, Leo Welters en zijn team. In een onbevangen en open sfeer hebben we in korte tijd veel met elkaar kunnen bespreken.”

De meeting werd afgesloten met een rondleiding op Bedrijventerrein Borchwerf II. Wim Heylen van Groep Heylen uit België ontwikkelt een hoogwaardige logistieke campus van 70.000 m² ‘Agora21’ op Bedrijventerrein Borchwerf II. Hij maakte de meeting mogelijk door contact te leggen tussen de IOK en Borchwerf II CV en hij bracht de organisaties bij elkaar voor de grensoverschrijdende uitwisseling die plaatsvond op 17 oktober 2014.

 

Van links naar rechts: Dimitri Deiteren, stafmedewerker grondbeleid IOK, Wim Heylen van Groep Heylen, Kris Vreys, voorzitter directieteam IOK, Gui Proost, contactmanager bedrijven van IOK, Arjan Oostvogels, parkmanager van Bedrijventerrein Borchwerf II en Jurjen van Ameijde, accountmanager Borchwerf II CV.​

 
Terug naar het nieuwsoverzicht