Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Minister-President Rutte op werkbezoek bij Flowserve en Metrical, 'West-Brabant trekt Nederland uit de crisis'

28-01-2016, Door: Omroep Brabant

ROOSENDAAL - Minister-president Rutte is zeer positief over de ecomische ontwikkeling in West-Brabant. Dat bleek woensdag tijdens een bezoek van de premier aan de bedrijven Flowserve in Roosendaal en Metrical in Halsteren. Volgens Rutte is er veel positiviteit in de West-Brabant: "Deze regio trekt Nederland uit de crisis". 

Tijdens de crisis werd de regio hard geraakt, met veel ontslagen onder andere bij Philip Morris Bergen op Zoom, Philips in Roosendaal, Tetra Pak in Moerdijk en Fokker Services in Hoogerheide. Maar volgens de premier heeft West-Brabant veel sterke punten die nu voor een economische groei zorgen van boven de 3 procent. Het landelijk gemiddelde ligt boven de 2 procent. Als sterke factoren noemt Rutte innovatie, logistiek, maakindustrie en dat de regio centraal ligt tussen Antwerpen, Zeeland en Rotterdam. "West-Brabant is een sterk opkomende regio met veel potentie", schrijft de premier op Facebook. "In 2016 hoort West-Brabant bij de sterkst groeiende regio's van Nederland", voegt hij daar aan toe.

Innovatieve maakindustrie
Flowserve maakt in Roosendaal pompen en afsluiters voor de olie- en gasindustrie. Metrical in Halsteren is gespecialiseerd in boorhouders voor diamantboren. Volgens het kabinet zet beide bedrijven voorbeelden van de innovatieve maakindustrie. Volgens Rutte kan het kabinet helpen met verdere economische versterking van West-Brabant: "Wat je moet bereiken met elkaar is de samenwerking op gang brengen. Daar kunnen wij bij helpen. Wij moeten ook zorgen voor goede logistiek, dus we gaan door met projecten zoals de A4. En wij moeten zorgen voor heel goed onderwijs."
Terug naar het nieuwsoverzicht