Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Plan voor nieuwe milieustraat in Roosendaal en Halderberge

11-07-2016, Door: BN DeStem / Frank Timmers


Spullen moeten gedemonteerd kunnen worden en daarna gescheiden verzameld. Meer materiaal kan hergebruikt worden. De milieustraat op Borchwerf II voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Dat vindt wethouder Toine Theunis van Roosendaal. Hij wil graag een nieuwe milieustraat die de helft groter is, waardoor er meer ruimte komt om afval te scheiden en spullen voor hergebruik aan te bieden. De milieustraat ligt op Halderbergs grondgebied en wordt door Roosendaal ook gedeeld met die gemeente. “Op Borchwerf II wil ik hem graag behouden vanwege de centrale ligging tussen de twee gemeenten.”

Theunis vindt dat het afval verder kan worden gescheiden. “Een tafel met metalen poten en een houten blad gaat nu verloren. Als deze op de milieustraat wordt gedemonteerd, is dat beter. Ze worden dan makkelijker gebruikt als grondstof. Voor dit werk kunnen reïntegratieprojecten worden opgezet.” Hij is er ook voorstander van om materialen voor hergebruik mee te laten nemen. “Wie weleens een plank nodig heeft, spaart deze thuis op. Je kunt er ook voor kiezen om mensen een plank vanaf de milieustraat mee naar huis te laten nemen.” De afvalinzameling is door beide gemeenten uitbesteed aan Saver. Die onderzoekt de mogelijkheden voor een nieuw milieustation.

Wethouder Hans Wierikx wacht dat af. Ook hij ziet de mogelijkheden om meer afval te hergebruiken. “Dan denk ik aan een partij klinkers die je te koop aanbiedt. Ik wacht tot het totaalplaatje compleet is, inclusief de verruiming van de openingstijden. Ik ben een voorstander van een verkenning. Voordat we hierover besluiten hebben we een businessplan nodig.”
Terug naar het nieuwsoverzicht