Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Tekort aan bouwgrond bedreigt logistiek

05-09-2013

Bouwgrond voor bedrijven uit de zwaardere milieucategorieën zoals industrie, productie en logistiek is steeds minder beschikbaar. Er dreigt tussen nu en vijf jaar een groot tekort, vooral aan grotere kavels voor o.a. distributiecentra. Bouwgrond.nl, een initiatief van Ingenieursbureau Archicom en bouwconcern Dura Vermeer, komt tot deze constatering naar aanleiding van een onderzoek naar de beschikbaarheid van bedrijfskavels in de belangrijkste economische regio’s van Nederland.

Doodsteek

Bouwgrond.nl concludeert dat op dit moment bouwlocaties door de overheid niet of nauwelijks worden ontwikkeld maar vooral geschrapt. ‘Dit betekent een doodsteek voor de toekomst van de Nederlandse economie. Op korte termijn, tussen nu en 5 jaar, lopen ondernemers hierdoor in menig regio vast. Vooral grotere kavels worden schaars’, aldus de onderzoekers. Echter: enkele regio’s blijven nieuwe bedrijventerreinen voortvarend ontwikkelen en weten succesvol in te spelen op de komst van grote (vooral logistieke) bedrijven.

Bron: LogistiekTotaal, zie voor het gehele bericht http://bit.ly/18vjpv0
Terug naar het nieuwsoverzicht