Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Verbindingsweg tussen Borchwerf II en Majoppeveld officieel geopend

11-12-2015, Door: Frank Timmers / BN DeStem
 
ROOSENDAAL - Een druk op de knop en pang, grote rookpluimen schieten de lucht in. Zo eenvoudig is het openen van een belangrijke verbindingsweg tussen de Roosendaalse bedrijventerreinen Borchwerf II en Majoppeveld.

Het werk zat hem veel meer in de jaren daaraan voorafgaand. Niet zozeer het plaveien van de weg zelf, veel meer in de grondaankopen. Daardoor moest lang gewacht worden op de heugelijke dag die vrijdag was. De nieuwe verbindingsweg heeft de naam Nelson Mandelaweg gekregen.

Naar zijn naamgever voelt de weg als een bevrijding. Zowel voor de bedrijven die beter bereikbaar zijn als voor de bewoners van met name de wijk Kalsdonk, die verlost zijn van een hoop sluipverkeer. Kind van de rekening is - voorlopig - de Leemstraat. Daar wordt het naar verwachting heel druk, wat weer ten koste gaat van de verkeersveiligheid daar. De gemeente Roosendaal heeft geld uitgetrokken voor verbeteringen.

Bart Swaans van de provincie Noord-Brabant, wethouder Cees Lok van Roosendaal en Leo Welters van de projectorganisatie Borchwerf II CV openen de verbindingsweg met een druk op de knop, foto Edmund Messerschmidt/het Fotobureau

 
Terug naar het nieuwsoverzicht