Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Glastuinbouw specialist Royal Brinkman gevestigd op Bedrijventerrein Borchwerf II

15-07-2014, Door: Hans de Bruin

In maart 2014 vestigde Royal Brinkman zich op Bedrijventerrein Borchwerf II. Dit bedrijf is een toeleverancier, adviseur en installateur voor de professionele glastuinbouw en richt zich op de groenteteelt, sierteelt en tevens op de boomkwekerij en de aardbeienteelt. Royal Brinkman levert vanuit een compleet assortiment grotere volumes en innovatieve producten, zoals de zelf ontwikkelde gewasbeschermingsmiddelen. In 1985 verwierf het bedrijf tijdens de viering van het 100 jarige bestaan het predicaat ‘Koninklijk’. Royal Brinkman is opgericht in 1885, nu al meer dan 125 jaar actief in de glastuinbouw. Op dit moment kunnen alle producten worden besteld in de webshop en er kunnen tevens gesprekken worden ingepland met adviseurs. Het bedrijf heeft op dit moment meer dan 400 medewerkers.

Eén van de grootste toeleveranciers in de glastuinbouw ter wereld

Brinkman startte meer dan een eeuw geleden vanuit een pand in ‘s-Gravenzande met de verkoop van onder meer verschillende touwsoorten voor het bossen van asperges, kisten en dekzeilen voor de Westlandse schuiten. Het bedrijf is inmiddels één van de grootste, gerenommeerde toeleveranciers in de glastuinbouw ter wereld. Royal Brinkman heeft een assortiment van meer dan 30.000 producten. Deze worden geleverd vanuit negen vestigingen in Nederland en verder vanuit de vestigingen in de UK, Frankrijk, Spanje, Polen, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije, Servië, Turkije, Duitsland en Mexico.

Makkelijk vindbaar en goed bereikbaar

Ton Jacobs werkt al 35 jaar bij het bedrijf. Hij is opgegroeid met de tuinbouw en meegegroeid met de ontwikkelingen: “Het voordeel van weken met Royal Brinkman is dat wij in één keer alle benodigdheden kunnen leveren. Op de kassen zelf na, leveren wij de juiste producten voor in de glastuinbouw in vrijwel alle delen van de wereld. Voorheen werkten wij vanuit onze vestiging in Breda, maar we wilden dichter bij de grotere afzetgebieden in deze regio zitten, zoals Dinteloord, Steenbergen, de regio rond Eindhoven, Zevenbergen, Breda, de Noorder Kempen in België, Zeeland, Zuidwest Nederland. Daarom kozen we voor Roosendaal. Op Borchwerf II was het pand direct beschikbaar, er zijn twee toeritten naar de A17 en we zitten hier op een zichtlocatie langs de snelweg. Kortom: we zijn hier makkelijk vindbaar en goed bereikbaar. Dit is een prima vestigingslocatie voor ons bedrijf.” Zie voor meer info www.brinkman.nl.
Terug naar het nieuwsoverzicht