Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

West-Brabant Logistieke Hotspot nr. 1

11-05-2017, Door: Logistiek.nl / Bas Dijkhuizen

Logistiek.nl West-Brabant is de Logistieke Hotspot Nummer 1 van Nederland. Een panel van 31 experts gaf de Brabantse regio de meeste stemmen. Runner up dit jaar is Keyport Midden Limburg dat van plaats 14 (2016) naar nu positie 7 is gestegen.

Nieuwe opzet verkiezing
Voor het bepalen van de ranking van 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland heeft Logistiek een panel van 31 experts, logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, locatie adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers, diverse regio’s aan de hand van een online enquête vergeleken op basis van zes criteria:

beschikbaarheid van geschikt personeel, beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden, medewerking van overheid/ gemeenten, inzetbaarheid en motivatie van medewerkers, aanwezigheid van goede infrastructuur, bereikbaarheid van logistieke knooppunten

Bij de eerste 3 bovenstaande criteria zijn door de experts alle 28 logistieke hotspots beoordeeld. Aan alle gegeven stemmen per logistieke hotspot is een weging gehangen. Uitleg: Hoe lager de weging is, hoe hoger de positie op de ranking per criterium. Nieuw is dat in tegenstelling tot voorgaande edities van de hotspotverkiezing bij de categorieën 4 t/m 6 de panelleden meerdere voorkeuren konden invullen. Bij deze categorieën was het een kwestie wie de meeste stemmen krijgt, eindigt als eerste. De komende week volgt op logistiek.nl nog een uitgebreide analyse op de uitslag van de logistieke hotspot verkiezing 2017.

Zie ook logistiek.nl

Einduitslag Logistieke Hotspot verkiezing 2017

(2*) West-Brabant (Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom-Moerdijk)
(1) Venlo-Venray
(3) Tilburg-Waalwijk
(8) Rivierenland (Tiel-Geldermalsen)
(4) Oss-Veghel-’s-Hertogenbosch
(11) Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein-Vianen
(14) Keyport Midden Limburg (Roermond-Weert)
(5) Eindhoven-Helmond
(6) Schiphol
(10) Twente (Almelo-Hengelo-Enschede)
(7) Arnhem-Nijmegen
(13) Rotterdam-Nieuw Reijerswaard
(9) Zuid-Limburg (Maastricht-Heerlen-Sittard-Geleen)
(19) A12 Corridor (Lansingerland-Zoetermeer-Zuidplas-Waddinxveen)
(16) Liemers (Duiven-Westervoort-Zevenaar-‘s-Heerenberg)
(12) Maasvlakte I en II
(17) Noordzeekanaalgebied (havengebied Amsterdam-Westas)
(20) Vlissingen-Terneuzen
(15) Zwolle-Kampen-Meppel
(23) Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen)
(18) Almere-Zeewolde
(26) Dryport Emmen-Coevorden
(25) Delfzijl-Eemshaven
(27) Hoogeveen
(22) Heerenveen-Drachten
(21) Drechtsteden
(24) Emmeloord-Lelystad
(28) Alkmaar-Enkhuizen

* Logistieke Hotspot ranking in 2016
Terug naar het nieuwsoverzicht