Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

West-Brabant prolongeert Logistieke Hotspot nummer 1 positie

07-05-2018, Door: Bas Dijkhuizen, Logistiek.nl

De regio West-Brabant is wederom uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het jaar. Een panel van 27 experts gaf de logistieke hotspot de meeste stemmen. Op de tweede plaats eindigt Tilburg-Waalwijk gevolgd door Venlo-Venray dat genoegen moet nemen met plaats 3. Runner-up dit jaar is regio Almere-Lelystad-Zeewolde dat van plaats 21 in 2017 met stip naar nummer 12 stijgt.

Sinds de start van de verkiezing is het voor de vijfde keer dat West-Brabant de titel van Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland in de wacht sleept. De regio noteerde de hoogste score op 3 van de in totaal 6 criteria, op basis waarvan de logistieke hotspot ranglijst tot stand komt.

27 experts brachten stemmen uit
Voor het bepalen van de ranking van 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland heeft Logistiek een panel van 27 experts, logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, locatie adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers, de diverse regio’s aan de hand van een anonieme online enquête laten vergelijken op basis van zes criteria:

Beschikbaarheid van geschikt personeel
Beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden
Medewerking van overheid/gemeenten
Inzetbaarheid en motivatie van medewerkers
Aanwezigheid van goede infrastructuur
Bereikbaarheid van logistieke knooppunten

West-Brabant kwam als beste uit de bus bij de criteria: bouwgrond en beschikbaarheid panden, motivatie en inzetbaarheid van personeel en bereikbaarheid van logistieke knooppunten. De einduitslag is tot stand gekomen door de panelleden bij de eerste 3 categorieën alle 28 hotspots te ranken. Meerdere voorkeursstemmen gaven de panelleden weg op de overige 3 categorieën: motivatie van het personeel, infrastructuur en bereikbaarheid van de logistieke hotspots.

 
Terug naar het nieuwsoverzicht