Bedrijvenpark Borchwerf II is ontwikkeld door Borchwerf II CV en is volledig bouw- en woonrijp. Borchwerf II CV verkoopt de bouwpercelen. De laatste beschikbare kavel is FK200 op veld F aan de A17 van 10.815 m2. Het perceel is uit milieuoverwegingen aangewezen voor aansluiting op de warmte- koude opslag, door Hydreco te realiseren. Het perceel is geschikt als kantoorlocatie al dan niet met een voorraadloods en/ of werkplaats”. Belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Gezonde arbeidsmarkt voor de bedrijven in West-Brabant

In Roosendaal, Halderberge en de directe omgeving van Bedrijventerrein Borchwerf II is voldoende arbeidskracht beschikbaar. De beroepsbevolking in West-Brabant bestaat uit 330.000 personen (2009). De mensen zien de mogelijkheden die de nieuwe Europese economie biedt en wil men vooruit. De beroepsbevolking is VMBO en MBO opgeleid voor praktische uitvoerende logistieke en technische werkzaamheden. De meeste arbeidskrachten zijn tussen de zevenentwintig en vijftig jaar.

Er zijn meerdere VMBO en MBO opleidingen en dat sluit goed aan bij het merendeel van de werkzaamheden die bij de logistieke bedrijven en de MKB bedrijven op Bedrijventerrein Borchwerf II worden verricht. 66.000  inwoners van West-Brabant werken elders. Een aantal van hen vindt het plezierig om dichter bij huis te gaan werken en zij maken graag de overstap naar een bedrijf dichter bij huis als hen de gelegenheid wordt geboden.

Vast werk bij de bedrijven, flexibel werk via uitzendbureaus

Het beschikbare personeel in Roosendaal en Halderberge wil een actieve bijdrage leveren aan het kernproces van de bedrijven. De logistieke bedrijven   

besteden de inhuur van personeel veelal uit aan de plaatselijke uitzendbureaus. Het gaat hierbij voornamelijk om praktische banen zoals orderpickers en reachstackchauffeurs. Voor de MKB bedrijven gaat het voornamelijk om technisch en administratief personeel. De uitzendbureaus plannen zoveel mogelijk op weekbasis en incidenteel per dag, als maatwerk nodig is. De bedrijven werken vaak met een dedicated pool van vaste medewerkers en een schil van ervaren flexwerkers daar omheen, die bij verschillende bedrijven werken. De medewerkers in de flexpool hebben hun heftruckcertificaat en hun veiligheids-diploma’s. Het zijn in de praktijk gevormde allrounders en daardoor makkelijk overal inzetbaar. Wilt u meer weten over de beschikbaarheid van personeel in de regio vanuit het MKB of de logistiek? Wij beantwoorden graag uw vraag.